21 Eylül 2015 Pazartesi

GÜNEŞ GÖZLÜKLERİNDE ÇOCUK MODASI



Çocuk demeyin malum onların da gözleri var.. Ve en az biz yetişkinler kadar UV'ye maruz kalıyorlar. Belki bizlerdeki gibi kırışıklık sorunları yok, ancak göz kamaşması sonucu onların küçücük gözleri de oldukça etkileniyor.
Bu sorunu çözmek için tabi ki çocukların da güneş gözlüğü takması gerekiyor.  Ortalama fiyatları yüksek UV korumalı çocuk güneş gözlükleri piyasada bol bol var, tabi ki sokaktaki oyuncak gibi plastik çocuk gözlüklerinden ucakta durmak gerekiyor.
Çocuk gözlükleri, şüphesiz moda piyasasında yeni bir pazar. Pahalı çocuk gözlüklerinin yavaş yavaş kabul görmesiyle, ünlü gözlük markaları ve tasarımcıları da kolları sıvadı.
2015 yılının birbirinden güzel çocuk güneş gözlükleri, şıklık açısından yetişkin gözlükleriyle adeta yarışıyor.

Ray Ban gözlükler ile çocuklarla bir örnek olmak mümkün

Önemli markalardan Ray Ban'in uzun süredir çocuk gözlüğü koleksiyonu var. Bildiğimiz klasik Ray Ban modellerinden esinlenen gözlükler, çocuklar için farklı renklerde de üretilmiş. Carrera da aynen Ray Ban gibi, klasik modellerini çocuklara uyarlayanlardan.



Squid gözlükler güneş altında herhangi bir form değişikliğine uğramıyor

Ortalama fiyatlı çocuk gözlüklerinden en çok dikkatimi şeken marka Squids. Gözlükler batmıyor, suyun üzerinde yüzüyorlar, dolayısıyla denizde gidince yakalaması kolay. Eğlenceli modeller üreten Squids'in kılıflarına bayıldım!


Zoobug'ın özellikle kız çocukları için çok güzel modelleri var

Dikkatimi çeken diğer orta marka segment çocuk gözlüğü markası ise Londralı Zoobug. Çocukların dikkatini çekecek, farklı formlarda gözlükler yapmış. Lenslerin yüksek UVli olduğunu hatırlatalım :)


Karen Walker çocuk gözlüklerinin  fotoğraf çekimi de çok başarılı

Ve tabi gelelim, lüks segment gözlüklere. Esas eğlence orada var. Bir çok ünlü modaevi tabi ki çocuk güneş gözlüğü koleksiyonu çıkardılar. Bu koleksiyonlardan en son dikkatimi çeken Karen Walker. Ünlü tasarımcı, 2015 için çocuk gözlükleri yarattı ve yakın zamanda lanse etti. Gözlükler oldukça retro; abi ve ablalarını aratmıyorlar.

Dolce Gabbana çocuk gözlükleri oldukça feminen

İtalyan moda devleri bu piyasada 'Ben de varım' diyor. Ünlü modaevi Dolce & Gabbana, çocuk gözlüklerinde iddalı. Markanın genel tarzı vamp gözlükler, leopar desenleri ile dikkat çekiyor. Asetatın içi ise; sarı, fuşya gibi çarpıcı renklerde.



Gucci çocuk gözlükleri 80leri hatırlatıyor

Gucci ise özellikle erkek çocuk gözlükleriyle dikkatimi çekti. Yetişkin gözlüklerinden daha çok sevdim diyebilirim. Modeller Gucci tadında, ancak çocuklar için alternatif renkler muhteşem olmuş.


Moschino'nun cateye modeli degrade camlarıyla yetişkinlerle yarışıyor


Moschino, çocuk gözlüklerinde bana göre biraz abartanlardan. Bazı modeller, büyümüş de küçülmüş gibi :) Çocuk gözlüklerinde çocuk naifliğini aradığımdan mıdır nedir, bazı gözlüklere çok ısınamadım.
Çocuğu olanlara saygılarımla :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder