30 Mart 2010 Salı

ERSOY ALAP'IN GÖZÜNDEN fashion@EYE KOLEKSİYONU II







Size daha önce demiştim ya "Göz Milyarlar Kazandırır, Milyarlar Göz Kazandırmaz" diye.. Üzerine bir de, ne kadar eğitim alırsanız alın elde edilemeyen doğal yeteneği koyarsanız, fotoğraf sanatçısı Ersoy Alap ismini elde ediyorsunuz...
Değerli zamanını beni kırmayarak, fashion@EYE koleksiyonu gözlüklere de ayıran Ersoy, gene muhteşem bir iş çıkardı ve ailemize önemli bir hatıra kazandırdı.
Fotoğraflara baktıkça bakasım geliyor, sizlerle de paylaşmak istedim. Yakında Ersoy ile bir sürpriz hazırlıyoruz, beklemede kalın. Bu arada her ne kadar güncel markalara bakıp yorum yazsam da, eskiler gibileri yok diye düşünüyorum, fotoğraflara bakınca bunu tekrar anlıyorum. Herbiri el yapımı, herbiri ayrı bir özenin eseri..

PS I: Koleksiyona bakmak için askme@upc-ist.com'a mail, Ersoy Alap'ın fotoğraflarında bir kez daha kaybolmak ve kendisini yeniden keşfetmek isterseniz www.ersoyalap.com, ya da www.unplugged.ersoyalap.com'a göz atabilirsiniz.


Free Blog

28 Mart 2010 Pazar

YORUMSUZ - JOHN GALLIANO BU YAZ LATİN HAVASINI VINTAGE ÇİZGİLERLE BULUŞTURUYOR!


Uzun zamandır basın bültenleri gelmekte, blogda yer verip vermemekte kararsızdım objektifliğimi yitirir miyim diye. Sonunda karar verdim, gözlükleri zaman zaman eleştirmeye devam etsem de meslekdaşlarıma da (hem gözlükçülere hem de halkla ilişkiler uzmanlarına) destek olacağım.
O yüzden bundan sonra basın bültenlerini yorumsuz olarak veriyorum, duyurulur..


*****

Koleksiyonlarını Çin, Meksika, Rusya, Japonya, Hindistan’ın yanı sıra kendi vatanından da ilham alarak oluşturuyor. Galliano, Opera Garnier’den La Belle Epoque’a, Bollywood’dan Las Vegas’a, Pearl Kings ve Queens of London şehrinden doğunun geyşalarına kadar her gördüğünde güzellik buluyor ve kadınların rüyalarını yeniden şekillendiriyor.

Vintageria Jonh Galliano…
Eski mektup yazıları, gazete kupürlerini bir araya getirerek tasarladığı vintage t-shirt, ayakkabı, çanta desenlerini, gözlük çerçevelerine taşıyan Galliano gözlüklerinde bu yaz eski görünüme geri döneceğiz.

Zımba detayları şimdide güneş gözlüklerinde…

Geçtiğimiz kış başlayan zımba modası, bu yazda raflarda yerini alıyor. Deri ceket, deri çanta, ayakkabı detaylarından sonra dünya’da ilk defa güneş gözlüklerine zımba detayını taşıyan John Galliano bu yaza farklı bakmak isteyenleri bekliyor

İspanyol havası;

John Galliano, İspanyanın geleneksel dansı flamenco dansçılarından ilham alınarak, modern çizgiler ile İspanyol dekoratif desenleri bir araya getirerek tasarım harikası gözlükleri ortaya çıkarıyor. John Galliano’nun modaya bakış açısının bir göstergesi olan bu gözlükler ile kendinizi farklı hissedeceksiniz.



Free Blog

21 Mart 2010 Pazar

VE BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ DAHA, TEBRİKLER HAZAL!


Bir blogger arkadaşım daha, başladığı yazarlık kariyerinde hızla yükseliyor...
Aylar önceydi Hazal laptopunu eline aldığında, bizler de yakın arkadaşıydık ama o laptopunu daha çok sever oldu. Zaman zaman laptopunu kendimizden kıskanmaya başladıysak da, Hazal çok güzel yazılara imza atmaya başladı. Sadece yazmadı, benim gibi kendi çapında birşeyler yapmaya çalışan arkadaşlarına da destek oldu ve fashion@EYE koleksiyonunun tanınmasında, inanılmaz uğraş verdiği hazalyılmaz.com'da önemli katkıda bulundu.
İnsan gerçekten çabaladığını gördüğü ve sevdiği arkadaşlarının bir yerlere gelmesine gerçekten seviniyor. Daha önce zelfist.com'u yazan ve Elele Genel Yayın Yönetmeni olan Zehra Elif Taş arkadaşımız için de aynı şeyi söylemiştim. Kimse bir yere boşu boşuna gelmiyor; çalışan, inanan hak ettiği yere geliyor. Ve ben bunu görmekten büyük mutluluk duyuyorum, bir çok gazete ve dergide yazmış biri olarak umut doluyorum...
Şehir hayatını altını üstüne getiren sevgili arkadaşım Hazal'ı bir kez daha tebrik ediyor ve Sabah Gazetesi'ndeki sayfasını gördükten sonra bunun daha bir başlangıç olduğuna inanıyorum.
Kendime pay çıkarma bölümüne gelince, fashion@EYE'ı yazanlara hayır dualarımdan mıdır nedir bir şey oluyor, darısı diğer bloggerlarımıza diyorum :)

Free Blog

20 Mart 2010 Cumartesi

fashion@EYE VINTAGE KOLEKSİYONUNU GÖRMEK İSTEYENLERE DUYURU





fashion@EYE KULLANILMAMIŞ vintage gözlük koleksiyonunu, askme@upc-ist.com adresine mail atıp, randevu isteyerek görebilirsiniz.

DABA DABA DUUUUU!




Linda Farrow'u uzun zamandır takip ettiğimi sizler de biliyorsunuz. Gözlükte tek geçtiğim Linda Farrow, birçok tasarımcı ve modacı ile işbirliğini bu sezon da sürdürdü ve birbirinden ilginç modellere imzasını attı. Belçikalı tasarımcı Walter Van Beirendonck ile birlikte ürettiği "çakmaktaş" (tamamen benim yakıştırmam) serisi kafamda, "Sanat için sanat mı yoksa halk için sanat mı?" sorusunu getirdi.
Cevabını ancak bu gözlükler sokağa indiği zaman anlayacağım, merakla bekliyorum.
Siz takar mıydınız?
www.lindafarrow.com

Free Blog

17 Mart 2010 Çarşamba

İŞTE GERÇEK BİR GÖZLÜK GURUSU : SIR ELTON JOHN








Bazı insanları gerçekten gözlüksüz düşünmek zor.
Bunların başında, saygıdeğer gözlük gurusu Sir Elton John geliyor. Elton John'un gözlüklerine bakınca, gözlük zevkinin çok değişmediğini ancak yeni çıkan modellere de çabuk ayak uydurduğunu görüyoruz. Renkler, abartı modeller hatta çığır açan tasarımlar...
Günümüzde özellikle yurtdışında gözlükleriyle haber olan birçok ünlü var biliyorsunuz, örneğin Lady Gaga. Elton John ise gözlüğü sansasyon yaratmak için değil, kendisine yakıştırdığı için takıyor ve bence bütünleşiyor, zaten önemli olan da bu..
Darısı bizim Törkiş selebritilerin başına..

Free Blog

13 Mart 2010 Cumartesi

ŞAPKASIZ ÇIKMAM ABİ


Gözlüklerine ciddi hasta olduğum Alman Mykita, 2010 İlkbahar- Yaz için gene yaptı yapacağını.
Şapka ve gözlüğü birleştiren Mykita, Romain Kremer ile işbirliği hatta suç ortaklığı yaparak ilk başta kafanıza tuzluk geçirmiş hissi veren Yuri model (Yuri Gagarine'e ithafen) gözlükleri piyasaya sürdü.
Bu gözlükleri ülkemizde takan olur mu bilmiyorum (tahmin edersiniz ilk takanlardan biri Lady Gaga oldu ama nolur Demet Akalın ya da Hande Yener bulup takmasın) ama ben acayip beğendim. Kadın modeli olduğu için şahsım takamayacak ancak yakında ben de huniden bozma bir güneş gözlüğü düşünüyorum, bir yerlerde görürseniz o benim!
www.mykita.com
İyi Haftasonları!

Free Blog

12 Mart 2010 Cuma

ERKEKLER DE GÖZLÜK TAKAR





Uzun zamandır yazmakta olduğum blogumda erkek gözlüklerine çok yer vermediğim konusunda eleştiriliyorum. Bunun sebebi ne yazık ki, gözlük üreticilerinin erkek modellerinde çok yaratıcı olmaması ya da modacıların -kadınların modaya daha düşkün olduğunu farz ederek- erkek gözlük koleksiyonuna çok girmemeleri. Ancak tabi ki bu genellemeyi bozan markalar da yok değil. Örneğin, Von Zipper, kadın gözlükleri kadar erkek modellerde de oldukça iddialı. Klasik kemik çerçevelerin yanı sıra, eğlenceli -limited edition- erkek gözlük modelleri ile alakama layık olan Von Zipper'in güneş olduğu kadar optik modellerine de bakmanızı tavsiye ederim:
www. vonzipper.com

Free Blog

10 Mart 2010 Çarşamba

fashion@EYE KOLEKSİYONU YENİ ÜYELERİ







Beğeniyle takip ettiğinize inandığım fashion@EYE vintage gözlük koleksiyonuna birbirinden güzel modeller eklendi. Christian Dior'un muhteşem 2523 vintage modelinin yanı sıra (resimdeki gri camlı kahverengi kemik güneş gözlüğü), Rihanna'nın da taktığı Christian Dior'un Monsenior modeli, ve Jay Z'nin meşhur ettiği Dunhill'ler... Bu gözlüklerin hepsi oldukça zor bulunan modeller..
Eğer bu modelleri yakından görmek ve belki de kavuşmak istiyorsanız, lütfen mail atınız ya da facebook event'e LCV yapınız:
http://www.facebook.com/event.php?eid=360919562898

Free Blog

8 Mart 2010 Pazartesi

ERDEM FOR CUTLER AND GROSS



Diyeceksiniz ki yine mi Cutler and Gross. Ne yazık ki evet, markayı çok sevdiğimi anlamışsınızdır, ancak gizli kalan "British Fashion Fringe" ödüllü Türk modacı Erdem Moralıoğlu'nun Cutler and Gross için tasarladığı gözlüğü görünce (biraz geç gördüm özür dilerim), hemen siz sevgili okurlarımla paylaşmak istedim :P
Sıkı durun, Erdem bu gözlüğü "siyah kumları döven dalgaların arasından parlayan renkli şort giymiş Japon bir balıkçı kadının fotoğrafından" esinlenerek tasarlamış. Vogue'un (Hussein Chalayan'ın ağzından vööoouög) da dediği gibi 60ların havasını yansıtan gözlük, bildiğim kadarıyla uluslararası moda kritikleri tarafından tanınan ilk Türk modacı elinden çıkmış güneş gözlüğü. Gerçekten Türk diye kıyak çekmiyorum, Cutler and Gross'u takdir ediyor, Erdem Moralıoğlu'na sevgilerimi sunuyorum.

Free Blog

5 Mart 2010 Cuma

VICTORIA'NIN GÖZLÜK SIRRI




Victoria Beckham, gözlük işine de el attı ve bence gerçekten güzel bir koleksiyon ortaya çıkardı. Aşağıda da okuduğunuz İngiliz Cutler & Gross'dan kendi ismiyle yarattığı modelleriyle 2010 gözlük modasında kesinlike ön plana çıkacağını düşündüğüm Victoria Beckham Sunglasses, 80lerin çizgilerini yeniden yorumluyor. Yakın zamanda kendine has modeller de yaratacağını düşündüğüm Victoria Beckham'ı sanırım bundan sonra burada daha sık okuyacaksınız.

Free Blog

3 Mart 2010 Çarşamba

Fashion@EYE Nişantaşı House Event Volume II


Yoğun istek üzerine, Fashion@EYE Vintage Gözlük koleksiyonu 6 Mart'ta tekrar sizlerle..
Bilgi için:
http://www.facebook.com/event.php?eid=339201591639&index=1
hakansan@upc-ist.com
Görüşmek üzere...

Free Blog