16 Nisan 2010 Cuma

BEDÜK MICHAEL JACKSON'UN YOLUNDA!



Magazinsel bir başlık yazıp, ilginizi çekmek istedim açıkçası umarım başarılı olmuşumdur. Uzun zamandır Türk sanatçıların konserlerinde, video kliplerinde ve de CD kapaklarında taktığı güneş gözlüklerine kafayı takmış durumdayım. İnsanların birbirlerini yüzlerinden tanıdığı ve o yüzden de birbirimize ilk baktığımız yerin yüz olduğu gerçeğinden yola çıkarsak, güneş gözlüğü bir aksesuvardan öte, kişisel imajınızın bir parçası olduğu unutulmamalıdır. Burada bir iletişim uzmanı olarak, imajdan kastım karşı tarafa vermeye çalıştığınız algıdır. Kişisel iletişimde, yüz bölgesinde kullanılan aksesuvarlar önem taşımaktadır, güneş gözlüğü de bu yüzden çok bilinçli olarak seçilmelidir. Yüzünüzün şekli, saç renginiz, ten renginiz, kemik yapınız gibi bir çok faktörün yanı sıra, benliğiniz ya da yansıtmak istediğiniz kişilik için güneş gözlüğü çok önemlidir.
Bedük'e gelince. Bence çok başarılı, ve kendi gibi davranan bir arkadaşımız. TV showlarında oldukça rahat ve komik. Ancak gözlük seçimi çok hatalı, yuvarlak olan hatlarını iyice belirginleştirecek ve yüzünde de küçük duran Ray Ban yerine, daha köşeli bir model tercih etmeliydi. Bu arada açık ten rengi ve albüm fotoğraf çekimlerinde giydiği beyaz takım elbisesiyle koyu renkli bir gözlük tercih etmemeliydi, kurgu Ray Ban'ın (hiç beğenmeyeceğini düşündüğüm) bir reklam çekimine dönüşmüş.
Ek olarak iletişimde karşındakinin gözünü görmek çok önemlidir, göz kontağı karşılıklı güvenin altını çizer. Konuşurken karşısındakinin gözlerine bakmayan ya da koyu renkli gözlükle gözlerini saklayanlar ya kendine güvensiz olarak algılanırlar ya da umursamayıp başkalarını keserler :))) O yüzden sevecen taraflarıyla dikkatimi çeken Bedük'ün, daha açık camlı bir güneş gözlüğünü tercih etmesi, imajına önemli bir katkıda bulunur.
Michael Jackson'un fotoğrafını ise bilerek koydum, çünkü aynı model gözlük MJ'de bir başka duruyor. Model, popun rahmetli kralıyla komple bakıldığında bütünleşiyor, öne çıkmıyor.
Ben bunları neden mi anlatıyorum? Ünlülerin özellikle profesyonel fotoğraf çekimlerinde, video kliplerinde, moda dergilerindeki gözlük çekimlerinde ve de gözlük firmalarının reklamlarında, gözlük moda editörleri çalışır. Bu kişiler moda editörlerinin haricinde ekstra bir bilgiye sahip olduklarından, spesifik olarak gözlük çekimlerinde danışmanlık yaparlar. Özellikle ünlülerin bahsettiğim çekimlerinde daha da önem kazanırlar. Efenim, bu mesleği ülkemizde ben de icra etmeye karar verdim, duyurulur. İlk denemem Elele Mayıs sayısında... Tüm tekliflere açık olduğumu belirtmek isterim, Bedük'ten para almayacağım, tanıyan varsa lütfen iletsin.

Free Blog

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder